Elsőként megszerkesztettem a torta formáját, és bele a megfelelő méretű Törpillát. Kinyomtattam, és ez alapján faragtam ki a piskótát.
Törpilla készítés:
A hupikék szín eléréséhez folyékony ételfestéket használtam, mivel ez pontosan hupikékre színezi a fondant-t. Kinyújtottam ezt a kék cukormázat, hagytam kicsit száradni, így később könnyebb volt kivágni Törpilla formáját. Ezután kivagdaltam a fehér és sárga részeket és citromlével ráragasztottam az alapra.
A kontúrozással ismét bajban voltam. De új ötlet: a tésztavágó gép legvékonyabbra vágós részével a kinyújtott fekete fondant-t csíkokra vágom, és ebből készül a kontúr. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mintha én sodornám a kis fekete hengereket, és legalább egyformák is. :)
A virágokat megkentem citromlével, hogy kicsit csillogósak legyenek. (Akár a sima víz is megfelel erre a célra.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése