Most már talán nem tenném rá a sok konfettit és a színes golyókat körbe, és talán a felirat is csak egyszínű lenne, de a torta bevonása nem sikerült túl jóra, sok volt az apró hiba, vékony lett, ezért ki kellett találni valamit, amivel ezeket el lehet takarni.
Mostanában jobban sikerül a cukormáz, ha púpos evőkanál zselatint, 2 nagy kanál ikrás mézet és kevesebb mint egy kanál ramat teszek a 6 evőkanál vízhez, és az aromákat is hanyagolom. Ez a mennyiség kb 1 kg porcukorhoz elegendő, így lesz lágy, jól nyújtható a fondant.
Nyújtáskor rengeteg porcukrot teszek a gyúrótáblára, mivel elég puha a massza, könnyen leragad és az újragyúráskor már túlcukrozódhat, aminek eredménye a repedezés és a csúnya tortabeborítás. Szóval nehéz eltalálni a megfelelő állagot.
A kismalachoz kerestem képeket, hogy mégis milyen is legyen, végül emellett döntöttem, majdnem hasonlít is az eredetihez. ;)
Így elsőre nem is lett olyan rossz, mint amennyire féltem tőle. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése