A legnehezebb, és amitől mindig is féltem, az a rózsakészítés. Találtam egy jó videót és ez alapján elfogadhatóakat sikerült csinálnom. Elsőnek sokat szenvedtem, hogy mennyire legyen puha a fondant, amikor már nagyon ragadós, az sem jó, és amikor nagyon száraz az sem, mert akkor nem lehet utána szépen formázni a szirmokat, valamint ha nagyon vékonyra simítom a szélét, akkor is csak töredezik. Ki kellett tapasztalni, és kb a 10. után már viszonylag jól kinéző rózsáim lettek. Íme a videó, ahonnan puskáztam:
Most kivételesen jól sikerült a fedő cukormáz. Nagyon puha lett, és könnyedén rá lehetett simítani a tortára, a széle nem lett ráncos, rücskös. Tettem bele egy kis eper aromát, és nagyon jó illata és íze lett. Remélem ezek után is sikerül ilyenre csinálni, és nem fogok többet a befedéssel és a sarkak formázásával szenvedni. :)
A "Boldog Szülinapot!" tábla elkészítésével kicsit csaltam. Nem volt energiám ételfestékkel felfesteni, ezért alkoholos filccel írtam rá. De azért szóltam, hogy ezt nem lenne jó, ha megennék. :)
Belül vegyesen van csokis és sima piskóta, és vaníliás krém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése