Az első rendeléses tortám! Ráadásul még emeletes is! =) Nagyon örültem neki! Kicsit jobbra szerettem volna, elég sok hibát találok benne, és már sok mindent másképp csinálnék, de azért annyira nem lett borzalmas szerintem. :)
Először is ennél a virágos kiszúrónál érdemesebb előre megcsinálni a virágokat, legalábbis annyira, hogy ne legyen már puha a cukormáz, mert így felragasztás közben nagyon könnyen eldeformálódik a virág. Viszont a teljes megszárítás sem olyan jó, mivel akkor könnyebben törik és nehezebben ragad... szóval az aranyközéputat kell megtalálni...
Újfajta zselatinnal csináltam a cukormázat. Legalábbis szerintem az volt a gond, hogy kicsit szemcsés maradt a máz, szóval nem volt szép egyenletes fehér, viszont az állaga sokkal jobbra sikeredett, nem nyúlt annyira, így nem is repedezett meg a máz, bár kicsit nehéz volt így rásimítani a tortára. Nem is lett olyan sima és szép... Úgyhogy maradok inkább a megszokott Horváth Rozisnál és azzal folytatom a kísérletezgetést.
Tipp: A kisvirágok kiszúrásához használt mázat tésztanyújtó géppel nyújtottam, így a vastagsága mindig egyforma lesz.
A virágok közepe akár gyöngyből is lehet, bár az sokkal több türelmet igényel. Most maradtam az egyszerű odapöttyözgetésnél híg cukormázból (csak porcukor és egy kis víz, így nem dermed meg azonnal).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése